Acrobat Reader

Algemeen


De meeste documenten op deze site zijn opgeslagen als pdf-bestand.
Deze pdf-bestanden zijn te vergelijken met Word-bestanden. Ze bestaan meestal uit tekst en afbeeldingen.
Maar er is een belangrijk verschil: ze kunnen niet worden bewerkt.

Om deze pdf-bestanden te kunnen bekijken, af te drukken of op te slaan is een speciaal programma nodig: de Acrobat Reader van Adobe.

 

Dit programma is gratis te downloaden op de site van Adobe

 

 

 

(klik op de button hiernaast).

 

Inzien, afdrukken en opslaan van pdf-bestanden.


Om op www.sbi-bouw.nl een document te openen klikt u op de onderstreepte naam van het document. Op dit moment wordt de Acrobat reader gestart. Nu wordt het gewenste document als pdf-bestand geladen (dit kan even duren!). Wanneer het document is geopend kunt het document lezen.

U kunt het document afdrukken door op het print-knopje te klikken.

Een geopend pdf-document kan worden opgeslagen op de harde schijf van de computer of een diskette. Klik daarvoor op het linker knopje met het diskette-icoon.
U kunt de pdf-bestanden ook opslaan zonder ze eerst te openen. Klik daartoe de gewenste document-link aan met de rechter muistoets. Kies uit zogenaamde snel-menu wat dan verschijnt de optie Doel opslaan als... Het pdf-bestand kunt u nu op de harde schijf opslaan, of op diskette om het later ergens anders af te drukken.

Let op: Als u bijvoorbeeld op een andere computer een pdf-bestand wilt afdrukken moet ook hier de Acrobat Reader zijn ge´nstalleerd! Deze bestanden zijn niet te openen in een ander programma (zoals bijvoorbeeld Word)!